Stremming Julianakanaal

 

Stremming Julianakanaal

Geplaatst op 23-07-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Rijkswaterstaat  -  Bron: Persbericht Rijkswaterstaat

Omvaren vanaf 12 augustus door stremming Julianakanaal

 Rijkswaterstaat start vanaf maandag 12 augustus met het droogzetten van het Julianakanaal tussen Berg aan de Maas en Obbicht. Hiermee komt een einde aan de onveilige situatie waarbij een kapotte bouwkuip in de vaarweg ligt. Rijkswaterstaat gaat deze kuip tijdens de stremming verwijderen. Daarna wordt het laatste deel van het Julianakanaal dat nog niet verruimd is aangepakt en geschikt gemaakt voor grotere schepen. Het kanaal is daarom tot het voorjaar gestremd. Het gevolg hiervan is dat scheepvaartverkeer een tijd zal moeten omvaren via het noorden over de Maas of via het zuiden over het Albertkanaal.

 Het scheepvaartverkeer dat regelmatig gebruik maakt van de doorvaarroute van het Julianakanaal moet vanaf 12 augustus omvaren. Dat kan via de noordelijker gelegen vaarroute over de Maas (eventueel met een doorsteek via de Zuid-Willemsvaart) en de Bergsche Maas. Schippers kunnen er ook voor kiezen om via het Zuiden hun vaarroute te vervolgen over het Albertkanaal via Antwerpen en zo hun route naarZeeland te varen.

Om schippers vooraf een goede keuze te laten maken wordt voorzien in lichtkranten op de belangrijke knooppunten. Ook staat de actuele reisinformatie vermeld op de gebruikelijke informatiepaginas zoals eurisportal.eu, sluisplanning RWS en vaarweginformatie.nl.

Op de zuidelijke omvaarroute zal deze zomer extra hinder ontstaan. Er wordt namelijk gewerkt aan de Kreekraksluizen in Zeeland en aan de Oosterweelverbinding, aan het Albertkanaal bij Antwerpen.

Voor het volledige artikel zie https://binnenvaartkrant.nl/vanaf-12-augustus-omvaren-wegens-droogzetten-julianakanaal

 


logo-nautilus-2014-small

Adresgegevens

Maasboulevard 4

6041 LX ROERMOND

Bel ons

Kantoor              +31 (0) 475 31 87 62

Havenmeester  +31 (0) 6 25 37 69 43